Colourlock izobraževanje in avtomobilski Stuttgart

Vsak dober tapetnik se zaveda, da ni pomembno samo to, da se izdelek vrhunsko stapecira. Za čim daljšo življenjsko dobo izdelka je ključno tudi primerno vzdrževanje ali pa ustrezna obnova, popravilo usnja itd., če pride do kakršnihkoli poškodb. Zato sem se že nekaj časa spogledoval z idejo, da bi se tudi sam o tem dodatno izobrazil in nadgradil ponudbo storitev in izdelkov v podjetju Lesartium.

Že nekaj let poznam podjetje Ledercenter Slovenija – PMV in njegovega predstavnika Gregorja Gašpariča. Sodelovala sva pri številnih projektih, on pa mi je tudi predstavil izobraževanje za tehnike in produkte podjetja Colourlock za popravilo usnja in mnoge druge storitve. Tako je padla odločitev in vpisal sem se na čakalno listo za izvedbo izobraževanja na sedežu podjetja Colourlock v Nemčiji.

Obnova usnja in barvanje

Colourlock izobraževanje – obnova usnja, popravila vseh vrst materialov

Bližal se je konec aprila in odrinili smo proti Göttingenu v Nemčiji. Po desetih urah razgibane vožnje smo prispeli na cilj, kjer smo preživeli naslednjih nekaj dni. Na sedežu podjetja Colourlock sem se seznanil s produkti, tehnikami in zanimivimi triki za obnovo in popravilo usnja, tkanin, alcanatare in umetnega usnja. Tako lahko sedaj z lahkoto rešimo vsak problem – če vam na sedež pade cigaret ali če potrebujete osvežitev motorističnega brezrokavnika. Sedež starodobnika, ki je nazadnje dobro izgledal pred petdesetimi leti, lahko obnovimo, ne da menjamo njegovo preobleko. Številni triki, ki so nam jih razkrili za popravilo usnja in drugih materialov, resnično znajo narediti čudeže.

Zanimiva je bila tudi delavnica mešanja barv, kjer so nam prikazali, da je možno zmešati katerikoli odtenek, ki ga lahko zazna našo oko – ali mat ali sijaj. Usnje zakitamo, poustvarimo njegovo gravuro in ga prebarvamo do izgleda, da popravila sploh ni mogoče zaznati. Ali je razpokano usnje na voznikovem sedežu, ali zbledela barva na usnjenem pasu ure, ti produkti za popravilo usnja to zmorejo rešiti do popolnosti.

 

Gurmanski vrhunec, obisk zasebne zbirke avtomobilov in muzejev

Bilo mi je v veselje spoznati vodilne ljudi in mojstre ki so nam predali to neprecenljivo znanje za popravilo usnja in vse druge tehnike obnove materialov. Ob vsem tem pa je bilo na vrhuncu tudi gurmansko razvajanje v odličnih lokalnih restavracijah in pivnicah! Po nekaj dneh treninga je tako prišel čas za odhoda iz Göttingena. Spotoma smo obiskali zasebno zbirko starodobnikov in novodobnikov. Občudovali smo vse od prvih modelov Maybacha do Horscha – kasneje Audija, Benza in do novodobnih redkih Ferrarijev.

Sledila je štiriurna pot do Stuttgarta, kjer seveda nismo mogli mimo muzeja Mercedesa in Porscheja. Toliko lepotcev in vseh zanimivosti na kupu, da so vse besede premalo – zato si poglejte galerijo spodaj in si vsaj poskušajte predstavljati, na čem vse si lahko tam spočijete svoje oči.

Za konec – največji sejem starodobnikov v Evropi

Zadnja misija je bila obisk največjega sejma starodobnikov v Evropi – Retro Classics Stutgart. Sedem gromozanskih hal v dveh nadstropjih in avtomobilov, da bi za ogled vsega potreboval kar krepkih nekaj dni! Toliko Mercedes Gulwingov, modelov Porsche 911 in vseh kolekcij redkih avtomobilov na enem mestu verjetno ne bom videl nikjer več. Od prototipnih avtomobilov do predstavitve evropskih klubov z njihovo smetano avtomobilov v zbirkah. Cene avtomobilov so se gibale od 20.000 do vrtoglavih milijon in pol evrov. Vse, kar ti srce poželi oz. denarnica dovoli. Predstavljeni so bili rezervni deli, med razstavljalci pa so bila tudi podjetja, od katerih tudi naše podjetje kupuje dele, ko obnavljamo vaš avtomobil. Kratko in jedrnato – sejem presežkov (glej galerijo). 

Iskrena hvala Gregorju Gašpariču za organizacijo celotnega tedna! Bilo je neverjetno v vseh pogledih.

20240427_183027
20240423_212426

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top