Po poteh Heimtextila 2024 v Frankfurtu

Leto 2024 smo začeli dokaj suvereno, tako da smo se že v prvi polovici januarja udeležili sejma hišnega tekstila v Frankfurtu. Heimtextil je vsakoletni največji strokovni mednarodni sejem tekstila za dom in gospodinjstvo ter opremo za dom na svetu. Samo v lanskem letu je na njem sodelovalo več kot 2.200 razstavljalcev iz kar 59 držav. Letošnji sejem je potekal pod sloganom »Join the Wow« in lahko vam povemo, da smo že samo ob prihodu na razstavni prostor ostali povsem brez besed! Sejem je potekal od 9. do 12. januarja, sejemske karte pa nam je podaril naš zvesti dobavitelj materiala. Tako je ostalo za kakšno kavo več, ki smo jo nujno potrebovali, saj je bil štart proti Frankfurtu že ob 2. uri zjutraj.

Po skoraj 9 urah vožnje in dobrih 800 km so digitalne table na avtocesti začele kazati pot na izvoz in do garažne hiše v sklopu sejma. Odlična organizacija in pregledni logistični podatki so bili odločilni, da smo prispeli brez težav. Tam pa so nas že čakali avtobusi za prevoz do sejmišča. Vožnja je trajala nekaj minut, vsak avtobus pa je bil opremljen s številko hale, pred katero je odložil potnike. Močno me je presenetila veličina sejma, saj tega v Sloveniji ne vidiš. Za primerjavo – vse skupaj je večje kot 30 celjskih sejmov skupaj. Po statističnih podatkih iz leta 2023 je bruto razstavne površine kar neverjetnih 181.100 m2!

20240110_103921(0)

Prihod na sejem Heimtextil Frankfurt

Sejemski prostor je bil razporejen v več hal. Za nas je bila najzanimivejša hala 4 z najrazličnejšimi tapetniškimi materiali, dekorativnimi materiali za pohištvo in zunanjo uporabo. Sicer pa je bilo na sejmu predstavljeno kompletno hišno tekstilije vse od zavese in tapet, brisač, preprog, tapiserij in tend. Ogledali smo si tudi mnogo šivalnih strojev in drugih naprav za šivanje, krojenje in obdelavo tekstilij. Na sejmu prednjačijo predvsem azijske države in Turki. Pri vseh teh so minimalna naročila materialov nekaj sto metrov ali celo kilometrov, kar za nas ni prišlo v poštev.

20240110_122806
20240110_111335

Iskali smo predvsem tkanine za tapeciranje starin, usnja za notranjo in zunanjo uporabo ter tkanine z zanimivimi, specifičnimi lastnostmi, ki jih na našem trgu še ni. Odkrili smo kvalitetne in cenovno ugodne proizvajalce materialov iz Španije, Portugalske, Češke in Nemčije. Z mnogimi smo se že na licu mesta dogovorili za nadaljnje sodelovanje. Pridobili smo tudi Automotive in Marine kolekcije materialov za uporabo v avtotapetništvu in navtiki. Srečali smo nekaj znanih obrazov in pozdravili tudi slovenske ponudnike. Po kar nekaj prehojenih kilometrih v 7 urah po razstavišču smo prišli do trenutka, da se počasi odpravimo v hotel, saj je naslednji dan sledila že pot domov.

20240110_143513

Sejem Heimtextil je bil za nas prava eksplozija novih materialov. Dobili smo malo morje idej in navdiha ter pridobili dragocene kontakte in povezave iz vse Evrope, s katerimi smo že v navezi. Tako lahko že kmalu v našem salonu pričakujete nove materiale, med katerimi boste lahko izbirali za preobleko vaše sedežne garniture, avtomobilskih sedežev ali blazin na jadrnici. Če je bil to letos naš prvi obisk sejma Heimtextil, smo odločeni, da ga tudi naslednje leto nikakor ne zamudimo!


20240110_135141

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top